Nyheter

Fisket öppnar 1:a Juli
1:a juli öppnar fisket igen på A-sektionen och i Kungsådran. Det är fortfarande hög temperatur så håll koll på hemsidan innan ni besöker oss.


Stängt på A-sek 30juni !
30 juni är fisket stängt på A-Sektionen p.g.a för hög vattentemp.


Stängt på A-sek 29juni !
29juni är fisket stängt på A-sektionen samt Kungsådran. Detta pga hög vattentemp. När fisket öppnas igen kommer meddelas här på hemsidan


Stängt på A-sek 28juni !
28juni är fisket stängt på A-sektionen samt Kungsådran. Detta pga hög vattentemp. När fisket öppnas igen kommer meddelas här på hemsidan


Stängt på A-sek 27juni !
27juni är fisket stängt på A-sektionen samt Kungsådran. Detta pga hög vattentemp. När fisket öppnas igen kommer meddelas här på hemsidan.


Fr.o.m 26juni !
Fr.o.m 26juni är fisket stängt på a-sektionen samt Kungsådran. Detta pga hög vattentemp. När fisket öppnas igen kommer meddelas här på hemsidan.


Vattentemp och fisket !
Vid vattentemperatur över 24grader stänger vi fisket på A-sektionen samt Kungsådran. Tempen visas under fliken Fångster sen fångstdata.


Fiskekort i skåpet !!!
Ska man ha utlagt fiskekort i skåpet så måste man ringa in till fiskekontoret innan kl:17.00 !!!


Covid -19
Nu när laxsäsongen startat vill vi påminna alla om läget. Alla skall hålla avstånd efter älven och det är 2meter mellan varandra. Sprid ut er efter älven. Det rörliga fisket skall tillämpas. Är man sjuk eller har symtom så håller du dig hemma. Respektera rådande läge och restriktionerna kan ändras så håll koll här på hemsidan. Fiskekontoret har begränsat max 2st personer på kontoret. Möjlighet finns att hämta ut fiskekorten i boxar utanför kontoret. Ring 026-72916


Laxtrofén 2020 inställt !!!FALLENSDAG 2020 inställt!!
FALLENSDAG 2020 inställt!! Vi är i ett läge när vi alla har ett ansvar att minska smittspridningen. -Det ansvaret måste vi ta! Så på grund av det rådande läget med coronautbrottet och de råd och riktlinjer som ges ställer vi in Fallensdag 2020. Men vi önskar er välkommen tillbaka nästa år 2021! //Fallensdag –Älvkarleby Kommun, Vattenfall och Älvkarleby Idrottsklubb


Akustiska mottagare i älven.
På bilden här bredvid är det utmärkt var det är utlagda akustiska mottagare. Syftet är att följa märkt laxsmolt under utvandring från Untra till mynningen. Länsstyrelsen kommer även att sätta upp antenner för att följa lekvandrande lax från havet vidare upp i älven. Låt dessa mottagare vara. Om du råkar fiska upp en lägg tillbaka den i vattnet.


Dragning för Kungsådrans fiske
Dragningen för Kungsådrans fiske 1:a maj är nu avgjord. ENDAST 8st personer hade skänkt 300kr till öringsfonden för detta. Dragningen gjordes i dag kl.15:45 av Älvkarleby sportfiskes ordförande Jocke Eriksson Dom som hade turen på sin sida är: Jahn Olovsson Gävle Thomas Andersson Sundborn David Eriksson Örbyhus Otto Nettlebladt Tyresö Grattis till en sannolikt grym dag vid Kungsådran. Dessa personer får höra av sig till fiskekontoret för ytterligare info. Tack alla ni 8 som gav en 3 hundring till öringsfonden !


Registrering av fisk !
När ni registrerar fisk fyll i samtliga kolumner. Fisken du tar reda på skall vägas på fiskekontorets våg. Detta för att se om fisken du fångat är pittag märkt. Detta är regler på fiskevårdsområdet. Är fisken klippt eller oklippt. Statistiken är till för er som fiskar. Samt är det av stort värde för alla att få en bra statistik på odlad/vild fisk. Fyll även i detta för dom återutsatta.


Gåva för 300kr !
Till er som inte har en plats i Kungsådran 2020. Skänker du 300kr till öringsfonden är du med om chansen till fiske i Kungsådran 1:a maj. Har du redan bokat in ett fiske i Kungsådran i år så får du INTE vara med i utlottningen. Men givetvis får du skänka en slant för välgörandet. Det du gör är att du betalar in 300kr till öringsfondens bankgiro: 724-6150 Skriv GÅVA följt av ditt namn i meddelandet. Betalningen ska vara hos oss senast 9:e april. (Du får inte tillbaka pengarna om du inte får en plats). 15:e april kommer någon ur styrelsen dra lott om vilka 4 som får en plats i Kungsådran den 1:a maj. Vilka som får plats meddelas på hemsidan/facebook. Därefter får NI som vinner maila fiskekontoret för att få information om fisket i Kungsådran. Pengarna vi får in för denna dag kommer gå till ”välgörande ändamål” till förmån för havsöringen.


2020-03-31
Nu i dessa corona tider kanske man inte vill träffa så mycket folk. Vi har den servicen att vi kan lägga ut fiskekort i skåpet utanför fiskekontoret. Om man vill ha ett fiskekort utlagt i skåpet, ska man ringa fiskekontoret senast kl 17.00 dagen innan man ska fiska.


Gåva för 300kr !
Till er som inte har en plats i Kungsådran 2020. Skänker du 300kr till öringsfonden är du med om chansen till fiske i Kungsådran 1:a maj. Har du redan bokat in ett fiske i Kungsådran i år så får du INTE vara med i utlottningen. Men givetvis får du skänka en slant för välgörandet. Det du gör är att du betalar in 300kr till öringsfondens bankgiro: 724-6150 Skriv GÅVA följt av ditt namn i meddelandet. Betalningen ska vara hos oss senast 9:e april. (Du får inte tillbaka pengarna om du inte får en plats). 15:e april kommer någon ur styrelsen dra lott om vilka 4 som får en plats i Kungsådran den 1:a maj. Vilka som får plats meddelas på hemsidan/facebook. Därefter får NI som vinner maila fiskekontoret för att få information om fisket i Kungsådran. Pengarna vi får in för denna dag kommer gå till ”välgörande ändamål” till förmån för havsöringen.


Registrering av fisk !
Alla havsöringar som fångas och tas upp skall vägas på fiskekontorets våg. Vissa är pittagmärkta och den informationen är väldigt viktig för oss och er. Likaså skall alla registrera om fisken som fångas är fettfeneklippt eller oklippt.


Vild havsöring !
Tänk på dom rådande omständigheterna för havsöringen. Återutsätt gärna vild havsöring, dvs oklippt.


Premiären 21:a mars
Premiären i morgon. Fiskekorten kan hämtas ut från kl.06:30. Fiskekorts utdelningen kommer ske utanför fiskekontoret. Kaffe kommer serveras utomhus. Vi kommer begränsa antalet personer som ska handla övriga fiskekort och fiskegrejer till max 2st personer samtidigt inne på fiskekontoret. Värmestugan kommer hållas öppen. Har du förkylningssymtom får du inte besöka fiskekontoret eller värmestugan. Korv/Bröd kommer grillas samt ärtsoppa kommer serveras ute från kl.11:00 och så länge det finns. Serveringen är gratis men lämna gärna ett bidrag till öringsfonden. Vi kommer ha en tävling för alla som fiskar premiären på A-sektionen. Största havsöringen (Vild havsöring får EJ anmälas, dvs oklippt). Havsöringen ska vara invägd senast kl.13:00. Säg till personal när du skall väga in. Vinsten är ett påsk ägg men hemligt innehåll.


Premiären kommer bli av !
Premiären 21:a mars kommer bli av. Oklart om vi kommer kunna bjuda på korv/bröd, ärtsoppa mm. Återkommer under fredag med detta. Har du symtom på förkylning så är vi tacksamma om du inte besöker oss på fiskekontoret. Detta gäller ALLA.


Premiären fullbokad 2020 !
Premiären 21:a mars är nu fullbokad. Alla ni som anmält er till premiären. Glöm inte att betala in senast 28:e februari.


Kungsådrans fiske 2020 !
Alla platser i Kungsådran är fullbokade. Vi kommer släppa några till platser så håll utkik.


Facebook inlägg
I morgon 14:e februari kl.12:00 kan du/ni läsa ett inlägg på vår facebook som har rätt stor betydelse för framtidens fiske. Läs och dela inlägget.


Kungsådran 2020
Kom ihåg att boka in 23:e februari ! Då är det möjligt att boka en plats i Kungsådran. Läs mer om bokning, regler mm här på sidan under fliken Kungsådran.


Fiskepremiären 21:a mars
Premiären år2020 är lördagen den 21:a mars. Max 100st premiärfiskare. 300kr/person. Endast förbokade ! Finns platser kvar. Anmälan gör du till alvkarleby.sportfiske@telia.com eller tel.026-72916 Passa på att köpa säsongskort innan premiären då kostar det 3 000kr. Köper du säsongskortet tidigt får du ett lågt fiskekorts nummer.


Budgivningen avgjord !
Budgivningen för en dags fiske i Kungsådran den 30:e september är avgjord med ett mycket förmånligt tillskott till öringsfonden. Öringsfonden får för denna dag in mycket generösa 28 160kr. Pengar som kommer se till att mer havsöring sätts ut i Dalälven. Stort tack till alla er som lagt ett bud! Övrig bokning av fiske i Kungsådran kommer kunna läsas på vår hemsida inom kort. http://alvkarlebysportfiske.nu/kungs%C3%A5dran/info Följ oss på facebook det kommer fler chanser förutom telefonbokningen för fiske i Kungsådran!!! Personerna som lagt dom högsta buden för fiske den 30:e september: Per Axman Andreas Ramsby Fredrik Rexhammar Lennart Lorås Stort tack ! Glöm inte anmäla er till fiskepremiären på A-sektionen, lördagen den 21:a mars. Begränsat antal platser (100st) Anmälan för premiären gör du till alvkarleby.sportfiske@telia.com eller ring 026-72916


Fisketävlingar år 2020
Under 2020 kommer 2st fisketävlingar hållas på A-sektionen. Laxtrofèn 13:e juni. Öringstrofèn 17:e oktober. Nytt för i år är vi Älvkarleby sportfiske är arrangörer. På båda tävlingarna kommer det vara begränsat antal platser samt förbetalning. Mer info i början på 2020.


Flugfiske i Kungsådran 2020!
Nu är det klart. Vattenfall har gjort klartecken Det kommer vara liknande upplägg som 2019. Datumen kommer vara enligt nedan: 6st dagar på våren 1-6maj. All fisk skall återutsättas 16st dagar på sommaren 23juni-8juli. Där alla som fiskar på sommaren får ta reda på en nystigen fettfeneklippt lax. 34st dagar på höstfisket. 28augusti-30september. All fisk skall återutsättas. Turisthotellet letar nya ägare så det är oklart hur det blir med luncherna som tidigare ingick i fisket. Vi jobbar på en lösning. Det kommer som i år vara vissa dagar som är ej bokningsbara. Dom som köper säsongskort på A-sektionen innan 21:a februari kommer få förtur att boka en dag i Kungsådran. Begränsat till 20platser. Nytt för i år är att vi kommer ge företag/privatpersoner chansen att ”sponsra” öringsfonden. Det är upp till företag eller privatpersoner att komma med förslag på tex 1 dags fiske. 2 dagars fiske eller max 3st dagars fiske. Med eller utan boende, mat mm. Vi kommer för detta reservera 6st dagar. Ni som är intresserade av detta maila: janne@alvkarlebysportfiske.nu (senast 16:e februari) Vi ser till öringsfondens bästa och väljer dom ”bästa” förslagen. Vi släpper i dag 4st platser den 30:e september! Du budar på EN plats. Dom 4 högsta buden får en plats.(Lunch ingår men oklart var). Lägg ditt bud senast 6:e januari kl.21:00 på mail: janne@alvkarlebysportfiske.nu Vinnande bud blir kontaktad senast 1h efter avslutad tid. Bokning av kort i Kungsådran kommer ske söndagen den 23:e februari kl.15:00. Dom som köpt säsongskort innan 21:a februari kommer kunna ringa kl.13:00 samt har även möjlighet att ringa kl.15 Mer info om vilka datum som finns tillgängliga kommer ut senast vecka 3. Det kommer under året finnas fler tillfällen att ta del av en dag i Kungsådran så det gäller att följa oss på facebook. Se gärna filmen om Kungsådran som Micke Frödin gjort efter sitt besök. https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=HZCLEEzs1Mg&feature=emb_logo Vid frågor och funderingar kontakta fiskekontoret på 026-72916


God Jul och Gott Nytt År
Vi på Älvkarleby sportfiske vill tacka alla som besökt oss under året. Nu blickar vi framåt och hoppas på en god utveckling på fiskesäsongen 2020. Vi kommer fortsätta jobba för att få tillbaka havsöringen och hoppas vi får hjälp av alla er där ute. Premiären år2020 är lördagen den 21:a mars. Max 100st premiärfiskare. Endast förbokade ! Premiärkorten släpps den 2:a januari.


Nytt för år 2020
Dagkort vuxen under juni och juli kommer kosta 350kr. Åldern för ungdomskort ändras till 15år på A och B/C sektionen.(Ungdomskort 15 t,o,m 18år). Resterande fiskekorts priser oförändrade. Reglerna oförändrade.